Dag 38 ( kveld 15.01.15 )

Den sene kvelden har ankommet med sin ro. I bakgrunnen hører jeg lyden av storm utenfor vinduet, mens Tibetanske munker synger og spiller meditasjonsmusikk fra en annen laptop. Da kjenner man at skuldrene senker seg litt.

Jeg ser at boken min har begynt å bli ganske lang. Dette grunner nok også litt på at det til tider er lange sitater fra bibelen, men jeg har da sannelig fått skrevet mye også. Mange gjentakelser, uten tvil. Men husk: I denne boken er det tillatt. Det vil ikke bli redigert bort. Så lenge jeg har mange gjentakelser i hodet, blir det mange gjentakelser i boken. Denne boken representerer og illustrerer mye av min tankegang. Det er halve poenget med den. Det er min terapi å skrive for tiden.

Når vi snakker om å skrive, så kan jeg si at jeg bestemte meg for å prøve å skrive på noe annet enn i denne boken, for variasjonens skyld. Det hele var litt impulsivt, men jeg hadde i noen dager før hatt en idé om å skrive litt om mine egne tanker i forbindelse med motepress og hva mote egentlig er for noe. Så det ble faktisk en fortelling på nesten syv sider, som jeg la ut på Facebook. Den ble tålelig bra mottatt av noen lesere, så jeg må si meg fornøyd.

Ellers maler jeg en del om dagen. Eller rettere sagt, jeg prøver å gjøre det beste ut av gamle malerier som jeg i utgangspunktet bare var middels fornøyd med. En av tingene jeg gjorde, var å sette sammen to malerier, hvis det var stor nok forskjell på lerretene, i størrelse. Så jeg limte regelrett et lite maleri på et større maleri, slik at det store maleri automatisk ble en ramme. Det ble litt blandede resultater, som jeg egentlig ikke er så fornøyd med. Jeg har liksom ikke hatt den skikkelige gnisten i meg, på den fronten. Men det går bra med skrivingen. Det virker som at jeg er i et greit skrivehjørne for tiden.

Nå er det ikke mange dagene til jeg flytter. Dette har jeg jo snakket mye om tidligere, men nå begynner det å nærme seg. På alvor.

Jeg tenker mye på hvordan det blir over litt tid. Å sove med et åpent vindu, til lyden av en foss. Det virker jo utrolig bra, men jeg håper ikke at det blir ensomt. Jeg har dette også litt i baktankene, for å være helt ærlig. Men de gode vibbene overstyrer de dårlige.

Det er uvanlig vær for tiden. Vi har nettopp hatt den sterkeste orkanen på over tyve år. Og i mange, mange døgn har det blåst kraftig, haglet tennisballer, og ikke minst lynt og tordnet. Det har vel full pakke. Det virker som at naturen har behov for å markere seg. Den viser oss sin styrke, sin tilstedeværelse, og sitt vesen i mange fasonger. Folk legger mer merke til den da. Ellers blir den nok ofte tatt for gitt, av mange.

Jeg merker når det kommer tordenvær. Det er noe jeg kan forutse i form av at hodet mitt reagerer på trykket. Jeg blir alltid trøtt, og får alltid behov for å legge meg nedpå for å sove litt. Så kommer blinkene og brakene kort etter.

Ellers har dagene stort sett vært veldig like. Men jeg har falt litt av med treningen, så jeg må sette i gang igjen i morgen. Jeg har vært ganske flat og trøtt mesteparten av tiden. Umotivert. Håper ikke det er noe som kommer til å vare lenge.

Atter en gang sitter jeg med følelsen av at jeg nå igjen setter ut på ukjent kurs. Det er flere måter å se og vinkle det på. Det kommer litt an på hvilket lune jeg er i. Mens jeg i ett øyeblikk tenker at jeg bare skal leie en hytte, på ubestemt tid, og være mye ute i naturen, så er ikke det noe stress i det hele tatt. Mens i et annet øyeblikk tenker jeg også på at det egentlig er en merkbar overgang der. Jeg flytter tross alt til et nytt sted, og finne roen der. Det er jo som tidligere ikke verre enn at jeg flytter tilbake, dersom jeg ikke liker meg der. Men jeg tenker at det er en veldig positiv ting å gjøre nå. Jeg er i en større overgangsfase mentalt sett. Såpass har jeg skjønt. Jeg merker på sett og vis forandringer i tankegang, innstilling og måten jeg til nå har sett ting på. Det er en kronglete, humpete vei, men jeg merker at jeg har satt kursen mot noe. Noe jeg ennå ikke vet hva er. Kanskje jeg begynner å bli voksen. Hjelp. Jeg merker at jeg har et mye roligere syn på ting som bekymret og opptok meg for noen år siden. Ting har vært ganske rolig i det siste. Jeg har heller ikke vært i så mange situasjoner som har trigget angst, så jeg har på en måte ikke fått testet det skikkelig ut, kan du si. Men slik jeg føler det nå, har jeg hatt en betydelig roligere periode nå, enn for noen uker siden. Og dette har ikke vært med hjelp av medikamenter heller, for de er mer eller mindre seponert. Eller, de er satt ned i en nærmest symbolsk liten dose. Kanskje det er sant som de sier; At man etter hvert får angst av disse medikamentene. Kanskje det er de beroligende medisinene som har gitt meg angst. Det er jo litt ironisk. Men livet består faktisk av en del ironiske momenter. At løsningen ligger der så rett foran nesen på deg. Så enkelt, egentlig. Men allikevel tester man alle andre løsninger først, som egentlig bare blir bensin på bålet. Selv om man vet svaret. Det er rart ved det.

Jeg går og leker litt med tanken om å hoppe i fallskjerm. Tandem-hopp selvsagt. Dvs at man er festet fast i en profesjonell utøver. Men jeg har jo høydeskrekk. Jeg bare tenkte at det kunne ha vært spennende med litt adrenalin. For å kickstarte hverdagen, om jeg kan si det på den måten. Derfor har jeg tenkt å undersøke når det er muligheter for det. Jeg mener noe sånt koster rundt 3-4000. Det er jo ikke mye for en sånn opplevelse. Jeg skal uten tvil tenke på det. Det er litt sprøtt, så jeg tror det kan være en idé å veie ideen.

Nylig leste jeg «Endelig ikke-røyker» av Allen Carr. Jeg leste hele boken i løpet av noen dager. Men da jeg var ferdig, merket jeg at den ikke hadde helt den effekten på meg, som jeg hadde håpet. Kanskje røyketrollet i meg ikke slapp boken helt inn. Så jeg røyker fortsatt, men jeg har lest boken. Så nå røyker jeg med litt dårligere samvittighet, og føler meg en anelse dummere når jeg tar et trekk. Men samtidig er ikke dette rette tid og sted. Jeg ønsker og har en konkret plan om å gjennomføre dette slutte-prosjektet når jeg er i roligere omgivelser, nærmere bestemt naturen.

Jeg avrunder som vanlig med å lese tilfeldig fra bibelen:

6.10 De betrodde talenter 25:14-30

«For det er som med en mann som var i ferd med å dra utenlands. Han kalte til seg sine tjenere og overlot dem på sin eiendom.

Til den gav ham fem talenter, til en annen to, til en tredje én talent – hver av dem etter som de hadde evne til. Så drog han utenlands.

Han som hadde fått fem talenter, gikk straks bort og drev handel med dem, og tjente fem til.

Han som hadde fått to, gjorde det samme, og tjente to til.

Men han som hadde fått den ene talenten gikk bort og gravde i jorden og gjemte sin Herres penger.

Etter lang tid kom så disse tjeneres herre og holdt regnskap med dem.

Da kom han fram som hadde fått de fem talenter. Han hadde med seg fem talenter til, og sa: Herre, du gav meg fem talenter, se, jeg har tjent fem talenter til!

Hans Herre sa til ham: Vel gjort, du gode og tro tjener! Du har vært tro over lite, jeg vil sette deg over meget. Gå inn til din herres glede!

Så kom han fram som hadde fått de to talenter, og sa: Herre, du gav meg to talenter, se, jeg har tjent to talenter til!

Og hans herre sa til ham: Vel gjort, du gode og tro tjener! Du har vært tro over lite, jeg vil sette deg over meget. Gå inn til din herres glede!

Men også han kom fram som hadde fått den ene talenten, og han sa: Herre, jeg visste at du er en hård mann, som høster der du ikke sådde, og sanker hvor du ikke strødde. Derfor ble jeg redd. Jeg gikk og gjemte din talent i skogen. Se, her har du ditt.

Men hans herre svarte og sa til ham: Du onde og late tjener! Du visste at jeg høster der jeg ikke sådde og sanker hvor jeg ikke strødde. Da burde du ha overlatt pengene mine til utlånerne, så hadde jeg fått igjen med renter når jeg kom.

Ta derfor fra ham talenten og gi den til ham som har de ti talenter.

For hver den som har, til ham skal det bli gitt, og han skal ha overflod. Men den som ikke har, skal bli fratatt selv det han har.

Og kast den unyttige tjeneren ut i mørket utenfor. Der skal de gråte og skjære tenner.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s